Microblading - passar det mig?

Under en microblading-behandling tillsätts pigment ytligt i huden för att skapa illusionen av nya hårstrån, och på så sätt skapa helhet och symmetri. På grund av detta spelar hudtypen en stor roll, men även andra faktorer är viktiga för att uppnå ett bra resultat. När vi pratar om dessa faktorer kan vi bara utgå från erfarenhet och vad som gäller generellt. Vi kan aldrig till 100% garantera ett specifikt resultat då alla individer är olika och läker olika.
Men det finns ändå en del riktlinjer att gå efter, för att kunna göra en bedömning gällande om en behandling är lämplig eller inte. 
  • Hudtyp 
  • Mediciner och sjukdomar
  • Förväntningar
  • Tidigare pigmentering
Fortsätt gärna läsa på denna sida för att förstå om du är en lämplig kandidat för just denna behandling. Känner du dig ändå osäker? Skicka då tydliga, skarpa bilder (fota inte med framkameran på telefonen, be någon hjälpa dig att ta bra bilder, gärna i dagsljus) till [email protected] för bedömning. 

HUDTYP

Normal till torr hy - Denna hudtyp är bäst lämpad för microblading och shading. En torr till normal hudtyp tar generellt emot pigmentet väl och läkningen blir fin, med tydliga tunna "strån". Blandad hy (torr till normal hy som har en tendens att bli något oljig) fungerar också generellt bra för behandlingen. 
Mogen hy - Mogen hy, med en del rynkor, fungerar ofta bra för behandlingen och läkningen blir ofta fin. Huden blir tunnare med åren och för dig som är 70+ är det extra viktigt att du inte äter några blodförtunnande mediciner för att undvika blödning. 
Mogen hy med djupa och tydliga rynkor - Finns det mycket av dessa i ögonbrynsområdet kan det bli svårt att få till ett snyggt resultat då rynkorna "stör" och kan vara i vägen. Konsultera genom att skicka tydliga bilder till [email protected], eller kom in på salongen.
Utslag och torra fläckar - vi rekommenderar att du avstår behandling om detta finns i ögonbrynsområdet då symtomen kan förvärras. Konsultera med läkare och/eller hudterapeut för behandling. 
Känslig hy som lätt blir röd, ytliga blodkärl - Denna typ av hy blir lätt irriterad och röd. Av erfarenhet vet vi också att den blöder lättare vilket kan innebära att pigmentet inte fäster ordentligt under behandlingen. Avstå behandling om du upplever denna hudtyp i ögonbrynsområdet. Konsultera genom att skicka tydliga, skarpa bilder till [email protected], eller kom in på salongen. 
Grov hy med stora porer - På denna hudtyp läker generellt microblading mindre bra. Ofta släpper mycket av pigmentet och det finns risk att "stråna" flyter ihop och blir lite gråa till färgen. Avstå behandling eller ge det ett försök! Vi kan inte garantera ett lyckat resultat, likväl som vi inte kan säga att det läker sämre på alla med denna hudtyp. 
Acnebenägen hy med stora porer - Här gäller ungefär samma sak. Upplever du att du inte har finnar/utslag eller stora porer i just ögonbrynsområdet så bör det inte vara några problem att utföra behandlingen. Konsultera genom att skicka tydliga, skarpa bilder till [email protected], eller kom in på salongen. 
Oljig/fet hy och oljig hy med stora porer - Denna hudtyp läker generellt sämre. Det finns risk för att pigmentet släpper från huden snabbt samt att "stråna" flyter ihop. Har du något fet hy eller blandhy rekommenderar vi kombobehandlingen, där vi kombinerar microblading med shading. Shading sitter generellt bättre på oljig hy. Har du väldigt oljig hy avråder vi från att utföra behandlingen. Är du osäker? Konsultera genom att skicka tydliga, skarpa bilder till [email protected], eller kom in på salongen. 

MEDICINER, SJUKDOMAR OCH TILLSTÅND

Nedan följer en lista på sjudomar, tillstånd och mediciner som medför risker eller försvårar behandlingen. Avstå behandling om du:
- tagit värktabletter (paracetamol) eller druckit alkohol 24h innan behandlingstillfället.
- är gravid
- har solbränd hud på behandlingsområdet (dvs. rodnad)
- äter blodförtunnande mediciner - har blodsjukdomar
- har högt blodtryck (som inte kontrolleras av medicin)
- använder botox 2 veckor innan/efter
- har sår, finnar eller utslag i ögonbrynen

Äter du några särskilda mediciner eller lider av någon sjukdom? Konsultera alltid med din läkare och informera oss innan du bokar en behandling. 

FÖRVÄNTNINGAR

Vilka förväntningar är rimliga? Det är viktigt att förstå vilket typ av resultat du som kund kan vänta dig.
Naturligt resultat - när vi jobbar med microblading (även microblading + shading) så är vi noga med att du som kund förstår att vi strävar efter att skapa ett väldigt naturligt resultat. Vi tillsätter "strån" som saknas för att du ska få kompletta, naturliga ögonbryn. 
Sminkat resultat - Vi kan inte uppnå ett sminkat resultat genom att använda oss av dessa tekniker. Smink ligger ovanpå huden och microblading ligger under huden. Detta innebär att man aldrig kan få ett lika tydligt, skarpt eller mörkt resultat som när man sminkar sig. Genom att skapa ett par ögonbryn med hjälp av denna teknik uppnår vi ett naturligt resultat som sedan är lätt att följa om du önskar sminka brynen. 
Hållbarhet - Hur länge en pigmentering håller på just dig är svårt att svara på, men man kan utgå från informationen om de olika hudtyperna och göra en bedömning. Torr hy behöver generellt sätt inte fylla på lika ofta som lite oljigare hy. Räkna med 1-3 år innan påfyllning. 
Formen - Vi använder oss av gyllene snittet för att skapa en form som passar varje enskild individ. Denna teknik hjälper oss att skapa tidlösa ögonbryn som passar på just dig. Du som kund får såklart ha önskemål och vi pratar alltid igenom detta steg tillsammans, för att du ska bli nöjd. Det vi inte kan göra är att rita på fri hand enbart efter dina önskemål. Här gäller det att lägga ditt förtroende i våra händer och lita på att vi ser vad som passar just dig.  

För fler frågor och svar, klicka HÄR.

TIDIGARE PIGMENTERING

Har du en tidigare pigmentering eller ögonbrynstatuering? Då måste du maila tydliga och skarpa bilder till [email protected] för bedömning innan du bokar en behandling.
  • Fota med bakkameran på telefonen, inte framkameran. 
  • Fota gärna i dagsljus
  • Har du mycket egna strån - flytta undan dessa med en borste eller liknande, så att vi tydligt kan se pigmenteringen.